zaterdag 30 januari 2016

Tomatensoep met ballen

Soepje, soepje in de kom, ik ga jou lekker eten, nomnomnom!

Zo, geen hele verhalen dit keer. Gewoon het recept van een heerlijk tomatensoepje met ingrediënten die ik (bijna) altijd wel in huis heb. Eet smakelijk :)

Ingrediënten:
8 á 10 roma tomaten
1/2 liter kippenbouillon
300 gram mager rundergehakt, tot kleine balletjes gedraaid
2 bataten, geschild en in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
1 1/2 tl chilipoeder
70 gr geconcentreerde tomatenpuree
1 eetlepel ghee

- Bak de knoflook en ui glazig in de ghee.

- Voeg de kippenbouillon toe, evenals de tomatenblokjes en de helft van de bataatblokjes. Laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken.

- Voeg de basilicum, oregano en chilipoeder toe.

- Pureer met een staafmixer de soep tot een glad geheel.

- Meng de geconcentreerde tomatenpuree door de soep.

- Voeg de balletjes en de andere helft van de bataatblokjes toe aan de soep. Laat dit koken tot de bataatblokjes gaar zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten